Uniform

Onze eigen identiteit

Waarom een uniform?

Herkenbaarheid!

Met ons donkerblauwe scoutshemd worden we direct herkend als scouts. Dit is handig voor de leiding: zo kunnen ze tijdens een spel hun groep beter in het oog houden. Ook buitenstaanders herkennen ons makkelijk aan ons uniform.

Het groepsgevoel!

Door allemaal hetzelfde uniform te dragen tonen we dat we een hechte groep vormen.

Gelijkheid!

Een hemd is een hemd. Rijk of minder rijk, bij FOS is iedereen evenwaardig.

Ons hemd is stevig en kan tegen een stootje. Naarmate je ook meer scoutsknepen kent kan je extra kentekens en badges toevoegen aan je hemd waardoor het meegroeit met jouw eigen evolutie binnen onze eenheid.

Het uniform bestaat uit:

Blauw hemd

Blauw-witte scoutsdas

Blauwe broek

Witte T-shirt

Scoutspet (zeehonden + welpen)

Pots (aspiranten + verkenners-gidsen)

Kepie (leiding)

Hoe ziet ons hemd eruit?

Rechterborstzak:

FOS kenteken en zilveren wolfje voor welpen die deze behaald hebben – Totemnaam of behaalde welpensterren – Gidsen of verkennerskenteken of het welpenwolfje of zeehondenbadge.

Linkerborstzak:

Jaarkenteken en Sea-Scouts – Sea-Scoutskenteken op de zak.

Rechtermouw:

Provincielintje – eenheidslintje – Wapenschild van Blankenberge – Behaalde badges (max. 9)

Linkermouw:

FOS teken – Aspirant en scheepsmaat indien behaald OF nestleider lintje voor welpen

Achterkant:

Kenteken intercamp (indien deelgenomen)

Follow us on social